Siirry suoraan sisältöön

RIA-Majat

Viihtyisää majoitusta
Lapin maisemissa Ylläksellä

Etusivu » Ajankohtaista » Aktiviteetit

Aktiviteetit

Ylläksen aktiviteetit

Pyöräily

Ylläs on pyöräilijän huippukohde! Harrastat sitten vauhdikasta alamäkipyöräilyä tai maastopyöräilyä luonnon helmassa, Ylläkseltä löytyy reittejä eritasoisille pyöräilijöille. Uutuutena talvelle 2015 avattiin noin 50 km talvipyöräilyreittejä.
Lue lisää tästä

Laskettelu

Ylläksen rinteet ja ladut ovat tutkitusti käyttäjien mielestä maamme aatelia. 63 rinnettä takaavat monipuolisen ja runsaan tarjonnan niin lapsille kuin aikuisille, aloittelijoille kuin taitajille, laskettelijoille, lumilautailijoille kuin telemarkinkin harrastajille. Ylläksellä laskettavaa riittää koko lomaviikoksi!
Lue lisää tästä

Moottorikelkkailu

Ylläkseltä löytyy yhteensä 410 km moottorikelkkareittejä, joista 300 km on hoidettuja. Ylläksen ohjelmapalveluyrittäjät tarjoavat monenlaisia kelkkasafareita lähelle ja kauas. Voit lähteä seikkailemaan Ylläksen moottorikelkkareiteille myös itsenäisesti vuokrakelkalla. Paikalliset ohjelmapalveluyritykset vuokraavat moottorikelkkoja tunnin kokeiluun tai vaikka koko viikoksi.
Lue lisää tästä

Koiravaljakkosafarit

Koiravaljakko on hauska ja vauhdikas tapa liikkua luonnossa. Tutustuminen huskytilaan ja koiriin on lisäksi kokemus jo sinänsä. 
   Safareita on moneen lähtöön riippuen siitä haluatko nauttia lyhyemmästä ajelusta reen kyydissä, tai kokeilla valjakolla ajoa itse omalla 3-6 koiran valjakolla. Safarien pituus vaihtelee muutamasta kilometristä muutaman päivän koiravaljakkoseikkailuihin.
Lue lisää tästä

Poroajelut ja porotilavierailut

Poroja saa ihailla niin teiden laidoilla kuin kylän raitillakin. Talvella poroja asustaa myös alueen porotiloilla ja kylien poroaidoilla. Ylläsjärvellä poroja voi käydä tapaamassa esimerkiksi Aurinkotupa-latukahvilan pihassa ja Äkäslompolossa poroja näkee Jounin kaupan vieressä olevassa aitauksessa.
Perinteiselle poroajelulle ja porotilavierailuille pääset Ylläksen ohjelmapalveluyritysten kautta. Poron kyydissä pääset tutustumaan vanhan Lapin aikaan ja kuulet kiehtovia tarinoita ajasta ennen peltipailakoita eli moottorikelkkoja.

Patikointi, retkeilly ja sauvakävely

Ylläs on ylpeä maisemistaan ja luonnostaan. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto suojelee seitsemän tunturin profiilia ja luonnossa liikkujan rauhaa. Suurin osa luontopoluista ja retkeilyreiteistä polveilee kansallispuistossa ja vie kulkijan kauneimmille näköalapaikoille ja hienoimpiin luontokohteisiin. Astu peremmälle!
Lue lisää tästä

Melonta

Ylläksellä voi meloa intiaanikanooteilla, kymmenen hengen jättikanooteilla tai kajakeilla. Melontavarusteisiin kuuluu kellunta- tai pelastusliivit, melat ja vedenpitävä pussi sekä äyskäri. Sopivia melontajokia ovat esim. Ylläsjärvestä laskeva Vähäjoki, josta muodostuu alempana Ylläs-, Lainio- ja Äkäsjoki sekä tietysti Tornio-Muoniojoki. 
  Tarkemmat tiedot saat paikallisista alan yrityksistä.

Lue lisää tästä